Perfecte hoofdkussens

Het perfecte hoofdkussen voor uw gasten

Een goede nachtrust wordt bepaald door veel verschillende factoren. De slaapomgeving moet aangenaam zijn, wat je eet of drinkt voor het slapengaan is van belang, het juiste bed met de ideale matras zijn allemaal heel belangrijk. Maar wist je dat ook het juiste hoofdkussen een sleutelrol speelt in hoe uw gast ’s morgens weer opstaat?

Helaas wordt dit vaak vergeten bij het kopen van een bed of matras. Vaak wordt de bestelling op het laatste moment nog aangevuld met een snel gekozen hoofdkussen. Neem ook vooral de tijd om uitgebreid te bedenken wat jouw lichaam nodig heeft en welk kussen aan de eisen van jouw lichaam voldoet.

Universeel en perfect voor jou zijn twee verschillende dingen

Jammer maar waar, er bestaat universele hoofdkussen dat perfect is voor iedereen. De keuze voor een kussen wordt in grote mate bepaald door je slaapgewoontes en door de vorm en wensen van je lichaam.

Zijslaper

Bijna 70 procent van de mensen slaapt op hun zij. Ben jij er daar één van? Dan heb je behoefte aan een dik maar zacht en veerkrachtig hoofdkussen. Zo’n kussen ondersteunt je nek door de holte tussen oor en schouder op te vullen. Op die manier vormt die nek een rechte lijn met je ruggengraat.

Buikslaper

Slechts 7 procent van alle mensen slaapt volledig op zijn of haar buik. Als je tot dit selecte clubje behoort slaap je het best op een heel dun kussen. Buikslapen betekent immers nog niet dat u ook letterlijk op uw gezicht ligt. Het betekent dat je je nekwervels een kwartslag draait bij het slapengaan; dit zorgt voor extra druk op nekwervels. Een plat kussen is hierbij aan te raden.

Rugslaper

Ook rugslapers kiezen het liefst een platter kussen. Wanneer je op een goed gevuld kussen gaat liggen drukt je hoofd te ver naar voren, waardoor je nekhouding verre van ideaal is. Wel kan je eventueel kiezen voor een kussen met een extra verdikking die je nek ondersteunt.

Advies voor uw gasten

Wij raden aan 2 type kussens per slaapplek aan te bieden. Eén met een lichtere vulling en één met
een zwaardere vulling. Dit omdat een zij slaper een ander kussen nodig heeft dan de buik/rug slaper. Zo heeft de gast de keuze wat voor hen het meest prettig ligt.

Voor meer informatie, tips en op maat gemaakt advies kun je altijd bij ons terecht. Wij delen graag al onze expertise over deze zeer belangrijke keuze.
U bent van harte welkom om de hoofdkussens te komen testen, in onze showroom te Soest. Bel voor een afspraak, dan zorgen we dat de koffie klaar staat! T: +31(0)35 621 60 42

 

Linnenatwork: De fijnste en beste kussens, dekbedden en bedden voor de hotellerie!